Kommunale institutioner

Vi indgik  en aftale med et autoværksted –  AP Auto i Ikast. Aftalen gik på en 2 timers Åben Ryg-rådgivning, som er et tilbud om at lære at forebygge lænderygsmerter.  En eftermiddag i oktober lige efter fyraften, troppede 7 af deres medarbejdere op i Sundhedscentret og blev lidt klogere på, hvordan de fremover kan passe på deres ryg med et, til tider, rygbelastende arbejde.

Lene Christensen Forløbskoordinator
Sundhedscentret

Derfor mener Linda Engelbreth fra Socialpsykiatrisk Center Syd, at I skal med på FrivilligBørs

Vi havde meget stor succes med at deltage sidste år. Vi nedsatte en arbejdsgruppe bestående af tre medarbejdere, to brugere og jeg selv. Vi arbejdede med det som et tema, og det endte med at blive Hawaii inspireret. Det var en stor succes, ikke mindst for brugerne af Socialpsykiatrisk Center Syd. Lige pt. er arbejdsgruppen fra sidste år i gang med at finde ud af, hvad vores udklædningstema skal være i år.

Sidste år gik vi målrettet efter evt. at kunne få et drivhus, og at få flere forskellige oplægsholdere til huset. Vi er efterfølgende blevet undervist i yoga, haft besøg af Hedens Squaredansere,

Vi har været ude at hjælpe til et volleyballstævne. Vi tilbød at lave foredrag om psykisk sårbare personer, udlåne lokaler til andre med mulighed for bespisning på stedet.

Vores kolonihavehus kunne lånes. Vi har en medarbejder ansat i skånejob i værestedet som er ansat kok som tilbød at tage ud på skoler og undervise i madlavning.

Vi har også haft glæde af at vore brugere er blevet undervist i brugen af den hjertestarter vi har i huset.

Så alt i alt har vi haft stor glæde af FrivilligBørs 2013 – vi har også fået opbygget et godt netværk – og mange af de kontakter og aftaler der er indgået fortsætter.

Brande Billard og Naturgruppe