Erhvervsliv

Vi oplever FrivilligBørsen som en dag fuld af liv og aktivitet, hvor man kommer i snak med en lang række mennesker, som man ikke ellers ville være kommet i kontakt med. Efter afholdelse af FrivilligBørs er en eller flere af os typisk ude til 4-5 arrangementer for at holde foredrag om juridiske emner, eller blot om arbejdet som advokat i forskellige virksomheder eller organisationer. Vi kan kun opfordre folk til at deltage på Frivillig Børsen 2016.

Loa Nedergaard Olsen
Charlotte Krarup
Midt Advokaterne

Martha Gadeberg, bedemand og indehaver af Ikast Begravelsesforretning fortæller om sine oplevelser på FrivilligBørsen

– Jeg havde hørt om FrivilligBørsen, men mente ikke lige, at jeg som bedemand skulle føre mig frem dér. Kurt Larsen pressede mig, og det fik mig til at tænke over, hvad jeg kunne bidrage med, fortæller bedemand Martha Gadeberg, som er glad for, at hun alligevel endte med at tage med på FrivilligBørsen sidste år.

– En af mine aftaler blev med Den internationale skole.

Vi tog en rask turgennem dansk historie over 5000 år, hvor jeg fortalte om den danske begravelseskultur. Vi endte med en udveksling af personlige erfaringer fra forskellige verdensdele.

– Jeg tror, de fleste moderne firmaer har sådan en side: ved siden af det indtægtsgivende arbejde, er der en “con amore”-del, hvor man tager socialt ansvar.

Sådan er det vel ofte: Det som har virkelig værdi har ingen pris.

– Det uformelle ved Børsen gør det sjovt, nemt og festligt at få skabt aftaler– også når det gælder ganske alvorlige emner.

– Man skal deltage i FrivilligBørsen, fordi det giver mening. Alle har noget at give, og vi har alle behov for at modtage. Det er vigtigt at indse, at der er de to sider. I det daglige kan det godt være svært at komme frem med sine ønsker og behov, men på Børsen er det helt legalt, faktisk ønskværdigt. Samtidig giver det mulighed for at man kan stille sig til rådighed, uden at man behøver at gøre for stort væsen af sig.

Martha Gadeberg kan ikke selv være til stede på FrivilligBørsen i år. Hun er nemlig på en forsinket bryllupsrejse til Provence i perioden omkring 14. maj – til gengæld sender hun en afl øser, som kan lave aft aler på hendes vegne.